Mattespillboka
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Skap gode matteminner!

Stigespill med variasjoner

 

Kast terningene og flytt spillebrikken din raskest mulig fra start til mål. Hvis du kommer på det nederste stigetrinnet, kan du klatre opp så langt stigen rekker. Havner du på et slangehode, sklir du ned til slangehalen. Vinneren er den som når toppen først.

 

Variasjoner

  • Spillerne kaster tre terninger. Legger sammen to terninger og trekker fra den siste. Brikken flyttes tilsvarende svaret. Eks 5 + 6 - 4 = 7

  • Spillerne bruker spinner, regner ut og flytter brikken tilsvarende.

  • Spillerne bruker tre terninger, legger sammen to av terningene og deler på det minste tallet, finner resten og flytter så langt som resten. Eks (2+5):3 =7:3= 2 med 1 i rest. Spilleren kan flytte 1 frem.

Tiervenn

  • Hver spiller skal flytte brikken sin etter tur. Slå terningen og flytt tiervennen til det terningen viser. Dvs. hvis du får 3 på terningen så skal du flytte 7. Hvis du får 6 på terningen så skal du flytte 4 osv.

Pluss og minus

Den første spilleren kaster fire terninger og finner summen. Den samme spilleren kaster deretter terningene en gang til og finner summen. Deretter trekkes den minste summen fra den største og spilleren får flytte brikken tilsvarende. Den neste spilleren gjør det samme.

Lagspill

I dette spillet bryr man seg ikke om slanger og stiger. Man kaster fem terninger blir kastet, og bruker de fem verdiene til å lage et regnestykke som først gir 1 til svar, deretter 2, 3 osv. Det gjelder å komme lengst mulig med de fem verdiene. Man kan flytte brikken etterhvert som man har skrevet ned regnestykket. Her vil stigespillet til 100 være ganske krevende, men stigespillet til 35 vil være overkommerlig for alle som har lært seg å gange.

Man kommer ikke så langt før man har lært seg gangetabellen, så de yngste kan gjerne få kaste to terninger til når de har kommet til 20.

 

Kopioriginal av et vanlig stigespill

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke